Rouwbegeleiding

Iedereen krijgt in z’n leven te maken met verlieservaringen. De ene ervaring ingrijpender dan de ander. Zo kun je een dierbaar persoon in je leven verliezen door overlijden, ziekte of scheiding. Je verliest je baan of rol binnen een gezin of systeem. Het verlaten van je veilige omgeving omdat je moet verhuizen, of vluchten. Problemen rondom zelfvertrouwen, identiteit of seksualiteit. Of het verliezen van jezelf, wanneer je door een ingrijpende gebeurtenis de grip op je leven even kwijt raakt.

In de meeste gevallen kun je met ondersteuning van het sociaal netwerk en vanuit innerlijk kracht hier op eigen wijze vorm en betekenis aan geven. In sommige gevallen is het sociaal netwerk echter niet toereikend of is de gebeurtenis zo ingrijpend dat het prettig is wanneer er iemand met je mee kijkt en je ondersteunt. Ik kan je helpen met het structureren van de chaos. Door het geven van psycho-educatie krijg je inzicht in innerlijke conflicten, gevoelens of vragen. Ik geef je de mogelijkheid en ruimte om uiting te geven aan emoties, gevoelens en gedachten. Samen gaan we op zoek naar wat jij nodig hebt om zelf weer verder te kunnen. Om de grip op je leven weer terug te krijgen.

De begeleiding vindt plaats bij jou thuis zodat je in een vertrouwde omgeving je verhaal kunt doen. Wanneer dit niet mogelijk of wenselijk is zal er een andere locatie bespreekbaar gemaakt worden.